Kunst og designlinje

På Næsgaard Efterskole prioriterer vi undervisningen i kunst og design særdeles højt. Undervisningen foregår blandt andet i vores store flotte atelier, men vi flytter lige så ofte undervisningen til andre rammer, og her er Nordøstfalsters unikke natur en af favoritterne.

Kunst- og designlinjen tilbyder inspirerende rammer til kreative sjæle, hvad enten du har et særligt kunstnerisk talent, eller du bare godt kan lide at være kreativ. For os er det vigtigst, at du er klar til at smøge ærmerne op og arbejde på at dygtiggøre dig.

Vi tilbyder 3 timers linjefag én gang om ugen, og derudover har du mulighed for at vælge et eller flere af vores 5 inspirerende valgfag, hvor vi går i dybden inden for særlige områder af det skabende fag.

Alle vores undervisere i atelieret brænder for kunst og design og har hver deres speciale inden for faget. Fælles for lærerne er, at der skal være en hyggelig stemning i atelieret, som inspirerer til fordybelse og produktion.

På linjen arbejder vi med mange forskellige ting, f.eks. akvarelmaling, skulpturer, tryk, akrylmaling, tørpasteller, tusch og masker. Du vil også lære om de grundlæggende teknikker inden for farve- og iagttagelseslære.

I vores årsplan har vi et antal årstidsbestemte temaer – blandt andet i forbindelse med Halloween, hvor laver vi græskarudskæringer i en masse flotte variationer, som står og hygger/”uhygger” med stearinlys rundt omkring på skolen i den mørke tid.

Omkring jul har vi et juletema, hvor vi f.eks. laver smukke yndefulde engle i hvid/sølv/guld, som pryder skolen og skaber en god julestemning.

I efteråret har vi en linjedag, hvor vi har en hel dag sat af til at dyrke vores passion for kunsten. Denne dag har vi et forløb fra morgen til eftermiddag, hvor der er en rød tråd igennem dagen, og dagen slutter af med, at vi laver en udstilling på skolen, med det vi har produceret.

I foråret tager vi på en linjetur, som oftest går til København. Dagen står i kunstens tegn, og indholdet varierer fra år til år. Vi har tidligere besøgt Arken, Louisiana, Statens Museum for Kunst, Cisternerne og Det Kgl. Teater, hvor vi har været på rundvisninger eller undervisningsforløb. Det er en rigtig hyggelig dag, hvor vi altid får én på opleveren.

Hent A5 flyer for Kunst- og Designlinjen her

Linjefag

Næste rundvisning: 3/4 kl. 18.00 - Tilmelding nødvendig

Læs mere her