Løbelinje

Næsgaard Efterskole har i mange år været Danmarks mest løbende efterskole. Det tog vi konsekvensen af i 2017, hvor vi startede Danmarks første løbelinje. Det har vist sig at være en bragende succes. Vi har haft fuldt optaget på linjen alle tre år – og der er også optaget til efterfølgende skoleår.

Løb er lige PT Danmarks største sport, og det er fantastisk, at der så mange unge, som gerne vil opleve glæden ved løb over forskellige distancer.

Løbelinjen tilbyder optimale betingelser for såvel eliteløbere som for dem, der gerne vil træne sig op til deres første 10km. Vores erfaringer er, at alle udvikler sig markant i løbet af skoleåret.

Vi tilbyder 3-4 træningspas om ugen på dit skoleskema – derudover deltager vi i mange løb i hverdage og i weekender.

Samarbejdspartnere

Løbelinjen er privilegeret med virkeligt gode samarbejdspartnere fra løbeverdenen.

I starten af skoleåret laves der en iltoptagelsestest i samarbejde med Hechmann Running. Test- resultaterne bruges blandt til at tilrettelægge en optimal træning på de respektive niveauer. I marts gennemføres endnu en test. Her kan man se, hvordan de enkelte løbere har profiteret af årets træning. Derudover er løberne godt klædt på, når der kort efter løbes DM i Middelfart.

Kaiser Sport og Ortopædi er en anden af vores virkeligt gode partnere. Hos dem får vi den optimale sparring i forhold til sko og beklædning. Alle elever og deres forældre får 20% på alle ydelser i deres 4 butikker.

Vores sidste og meget tætte partner er Hvidovre Atletik. De har åbnet dørene til endnu flere gode løbeoplevelser for vores efterskoleelever. Løbelinjens elever får alle tilbudt et gratis medlemskab i klubben, således at flere kan få mulighed for at træne og dyste på bane. I de to sidste skoleår har vi haft flere elever, som har vundet DM medaljer sammen med vores venner fra Hvidovre. Hvis man i forvejen er tilknyttet en klub, er det selvfølgeligt ikke nødvendigt med et medlemskab i Hvidovre. Trænere og ledere fra vores kommende elevers klubber er meget velkomne til at kontakte os, hvis de har spørgsmål og input til træningen.

Konkurrencer

I løbet af året deltager vi i en masse motionsløb og konkurrencer lige fra de korte distancer på bane til det ultimative hyggeløb, marathon. Hvis du drømmer om, at slå en eller flere skolerekorder, kan du se i vores løbsrekorder, hvor hurtigt du skal løbe.

Cirka 20 gange i løbet af året vil der være mulighed for at dyste til motionsløb primært på Sjælland. Det foregår for det meste i weekender – men indimellem også på hverdage.

Vi deltager blandt andet i: Nattens Løb i Holbæk, Odsherredsstafetten i Nykøbing S, Esrum Sø, Sydhavsstafetten i Maribo, DM i 5km og 10km i Middelfart, Vintercross Turneringen, Den Grønne Halvmarathon i Lyngby og Skovmaren.

Næsgaard Efterskole deltaget i Den Grønne Halvmarathon i mange år. Det er frivilligt for eleverne, om man vil deltage, men den positive løbekultur på skolen betyder, at vi for det meste har flere end 75% af vores elever med.

Til Copenhagen Marathon deltager vi på absolut hyggeplan, vi medbringer løbevogne med bannere, musik og forplejning, og på den måde er vi med til at skabe en fest. I fælledparken står vores band på scenen og spiller for løberne ved 9km og 34km, det giver et kæmpe boost at møde dem.

Trænerne

Alle skolens trænere har en løbetræneruddannelse og mange års erfaring med træning af unge mennesker. Fælles for alle trænerne er, at glæden og motivationen ved løb skal være i højsædet. Det er vores vigtigste mål, at de unge mennesker forbliver ”løbere for livet”.

Der skal naturligvis arbejdes seriøst, hvis man vil nå langt som løber. Hos os er vi dog meget opmærksomme på, at træningen skal være sjov – for det meste. Derfor tilstræber vi stor variation i løbeundervisningen, og vi sørger for også at have en hel del restitutions- og mængdetræning i ”snakketempo”.

For at alle løbere kan få optimale betingelser, har skolen ansat en fysioterapeut, som kan hjælpe dig, hvis du er blevet skadet, så du kan komme hurtigt i gang med træningen igen.

Næsgaard Efterskole er kendt for vores fantastiske sammenhold omkring vores løb. Fællesskabet, kampråbet og slagsangene er en stor og vigtig del af vores set up. Alle bliver heppet i mål – lige fra den første til den sidste.  De fleste af lærerne på skolen er rutinerede løbere – så glæd dig til et år i løb med mange motionsløb og konkurrencer lige fra kort bane til marathon.

Kampråbet er naturligvis 1-2-3 sveeeeeed!!!

Hent A5 flyer for Løbelinjen her

Se skolerekorderne her

Hent 12-ugers løbeprogram for begyndere

Linjefag

Næste rundvisning: Efterskolernes Dag d. 29. september - Tilmelding nødvendig

Læs mere her