Naturlinje

På naturlinjen arbejder vi i grupper med fokus på egne færdigheder. Aktiviteter som træklatring, havkajak, lejrliv og naturhåndværk er obligatoriske.

I gennem hele året arbejder vi ud fra greb lånt hos naturterapien. Med tanke på at vi selv er natur, kan vi med naturen som resurse fremme vores tilgang til den selv samme natur, vores krop, psyke og fælleskabet. Igennem mange forskellige øvelser og fortællinger, åbner vi naturen op på en – for nutidens mennesker – ny måde. Der ligger et kæmpe genopdaget potentiale i naturen, som vil give naturlinjens elever langt bedre forudsætninger for at føle sig som en vigtig del af fælleskabet på linjen, og evne til at mestre tilværelsen efter efterskolen.

Vores skole er beriget med en trelænget friluftsgård: Abildvig. Gården er placeret mellem bøgetræerne og kun en spytklat fra havet. Her holder naturlinjen til.

Vores linjerejse går til destinationer, som altid er naturskønne og som rummer muligheden for at gå på opdagelse i natur, som ikke nødvendigvis ligner det, vi kender. Vi bestræber os på at nå til disse steder på den mest bæredygtige måde – vi ser rejsen som en oplevelse fra start til slut og tager os gerne god tid.

Ved årets afslutning tager vi på vandretur over flere dage, hvor der er mulighed for at afprøve sine færdigheder. I mindre grupper planlægger, forbereder og gennemfører vi turen.

Nogle aktiviteter kan køre hele året, mens træklatring og havkajak er vejrafhængigt og derfor præsenteres i sommerhalvåret.

Hent A5 flyer for Naturlinjen her

Linjefag

Næste rundvisning: Efterskolernes Dag d. 29. september - Tilmelding nødvendig

Læs mere her