Skolens historie

Næsgaard Efterskole har rødder i den tidligere Nørre Ørslev Ungdomsskole, som blev grundlagt for mere en 130 år siden. Da pladsen blev for trang på Nørre Ørslev Ungdomsskole, valgte bestyrelsen sammen med personalet at købe Næsgaard Agerbrugsskole. Agerbrugsskolen er over 200 år gammel. På den måde har de skolerne tilsammen 330 års skoletradition. På de fundamenter har man startet Næsgaard Efterskole den 13. august 2010.

I forbindelse med skolens flytning skulle skolen have et nyt logo. Der blev udskrevet en konkurrence mellem 4 firmaer, som skulle give et bud på skolens nye logo. Det endte med at blive billedkunstneren og illustratoren Kirstine Lyngklip Svansø, som vandt konkurrencen.

Skolens logo er et træ med 5 grene. På hver gren er der et fodaftryk. Logoet symboliserer vores skolehverdag på fornemmeste vis. Vi har alle nogle fælles rødder, og en stamme som viser, hvor vi kommer fra. Derudover er der plads til forskelligheden, og det ses ud af grenenes forskellighed. Det er ikke alle, der vælger den samme vej. Fodsporene peger i forskellige retninger, og de aftryk vi sætter i livet, er ikke ens. Alt sammen rigtige gode billeder på det vi står for som efterskole. Vi hylder fællesskabet men også retten til at skille sig ud fra mængden.