Valgfagene

Volleyball - et fantastisk boldspil for både piger og drenge. Du får slået finger- & baggerslag, smashet og server. Vi spiller interne kampe, men møder også andre efterskoler og deltager i turneringer.
Badminton på Næsgaard Efterskole er for alle. For dig der har spillet i klub og for dig, der kunne have lyst til at kaste sig over en ny sport.
Løb som valgfag supplerer din ugentlige løbetræning i godt selskab med dine efterskolekammerater. Der løbes på forskellige niveauer på løbeturene.
Valgfaget til dig, som elsker at skabe. I keramik kan du give den gas med ler og lave alt fra vaser, lysestager, figurer og ALT muligt andet. Kom med ned i vores keramik-hule og fold dig ud i lerets verden.
Har du lyst til at finde en helt ny verden gennem din kameralinse? Så er valgfaget FOTO et sted for dig! Vi bruger en masse tid på at tage billeder i naturen, af hinanden og af alle mulige tænkelige ting.
På Design arbejder vi med alt fra mobiler, henna, skulpturer til smykker. Design er et meget alsidigt fag, hvor alle kan få lov til at udvikle deres kreative talent. Vi arbejder både i teams, og alene.
Her er vi typisk i skoven med løbesko og mountainbikes. Igennem samarbejdsøvelser og orientering prøver vi kræfter med mange forskellige aktiviteter. Vi udfordrer eleverne igennem varierende øvelser som kræver både fysik og kreativitet.
Her arbejder vi i skovens træer, både de lette og sværere klatretræer. Vi lærer at bruge klatregrej til at komme op i alle typer af træer på sikker vis. Træklatring består selvfølgelig af klatring i selve træet, men også at klatring direkte på rebet.
Her befinder vi os primært på vandet i kajakken. Vi lærer kajakken, udstyret og os selv at kende igennem basale redningsøvelser og kystnære ture.
På mtb holdet skal vi køre en masse spor, træne teknik, op og nedkørsler, Gearvalg, bremseteknik, balance på cyklen, både gennem lege og ude på vores eget mtb spor.
Hvis du drømmer om at lære eller blive endu bedre til at spille guitar, trommer, klaver, så giver dette fag dig chancen.
I skolens band får de etablerede musikere mulighed for at øve både coversange og selvskrevne numre på et højt niveau.
I tysk kan du tilegne dig nye kundskaber og viden om sproget og holde de ting, du allerede har lært ved lige. Undervisningen kan give dig en sproglig kompetence, som gør dig i stand til at kommunikere både mundtligt og skriftligt.
I Fysik/Kemi nørder vi med 4-5 områder, hvor vi går i dybden med, hvad det har af betydning i hverdagen og hvordan det påvirker dig. Det gør vi ved at udføre en masse forsøg og teori.
På massagevalgfaget får du kendskab til fysiurgisk massage. Du bliver introduceret til forskellige greb og teknikker, så du kan tilbyde kompetent massage.